Замальовка "Що дорожче людина чи річ?"


Вони знову зустрілися на тому ж місці що й зажди. За 3 роки воно стало вже «їхнім». Вона ніжно поцілувала його у щоку і здається все як завжди. Але ні… З сьогоднішнього дня вони рідко будуть ходити такими вже рідними вуличками, він рідко буде тримати її за руку, і так мало буде спрямовувати на неї свій погляд. Проте, вона мовчить, і все розуміє. Ні він нікуди далеко не відїздить. І не розлучається з нею. Тут все просто. У нього зявилася ВОНА. Для нього нова і така бажанна. Машина.
Вони зустрілися. Він привіткрив двері нової автівки і сказав:«Сідай». Він не привітався і не обійняв. Але вона розуміє, як раніше тепер не буде. Вона з такими сумними думками, мовчки сіла і опустила очі.
Вечірнє місто. Осінь. Всі ці ліхтарики впродовж дороги додають ще більшої романтики цьому місту. Вони вже відпочили в улюбленій кавярні. Все було ніби гаразд, майже як завжди. Проте він був незвично нервовим. Час від часу поглядав у вікно, щоб бути впевненим що з НЕЮ нічого не сталося.  Стало пізно. Вони вийшли і вирушили вже до болі знайомим маршрутом до неї додому. Але мовчки, не за руки і набагато швидше. Знайомий під’їзд. Приїхали. Вона відчиняє двері і вдаряє їх. Надто високий бордюр. Вона в мить почервоніла. Вона була доволі тендітна і сили не вистачило б на сильний удар проте звук був помітним.
«Я не хотіла….» - тремтячим голосом сказала вона.
«Що ти зробила! Ти ледь не розбила ЇЇ! ВОНА ж нова!» - теж тремтячим голосом сказав він. Але то була зовсім інша інтонація.
«Невже вона дорожча мене?» - запитала дуже тихо вона. «Ні!»
Такі ситуації це не рідкість в сучасному світі. Люди гоняться за новими гаджетами і новинкам. Весь час бажають більшого. Ніхто не заперечує, що машина це добре, це навіть потреба зараз. Проте,не варто зрівнювати вартість людини і будь-якої речі, скільки б вона не коштувала. Цікаво якими критеріями можна оцінити вартість людини. Жорстоко вживати ці слова разом.
Людина це найбільша цінність цього світу. Зокрема вона його головна складова.
Будьте уважніші навколо себе і цінуйте інших.

Коментарі